O AgroLinku 

 

AgroLink je vodeća konsultantska kompanija koja djeluje u poljoprivredno-prehrambenoj industriji u BiH. AgroLink je osnovan u januaru 2010. godine i iza sebe ima više od šest godina uspješnog rada i pružanju konsultantskih usluga u oblastima poslovnog i ruralnog razvoja, razvoja lanaca vrijednosti i poduzetništva, organizacije obuka i pružanja tehničke pomoći individualnim poljoprivredim proizvođačima i organizacijama iz privatnog i javnog sektora. AgroLink je u proteklom periodu stekao bogato iskustvo u uvođenju standarda za sigurnost hrane, istraživanju tržišta, tržišnom uvezivanju i promociji domaćih proizvoda na inostranom tržištu.

 

Od svog osnivanja AgroLink blisko sarađuje sa velikim međunarodnim organizacijama i donatorima kao što su USAID, Sida, EU IPA, Norveška ambasada u Sarajevu, Ministarstvo vanjskih poslova Norveške, EDC USA, itd.

 

AgroLink su osnovale dvije žene-poduzetnice koje imaju preko 18 godina radnog iskustva u poslovnom razvoju, upravljanju projektima i radu sa privatnim i javim sektorom, te velikim međunarodnim organizacijama kao što su UNDP, USAID, FAO, IFAD, Sida itd.